Xbox One: Μια Πλήρη Παρουσίαση Της Κονσόλας

141
xbox one

Το Xbox 360 που υπάρχει από το 2013 έχει ελάχιστες ομοιότητες με την κονσόλα που ξεκίνησε η Microsoft το 2005.

Σε αυτό το διάστημα των οκτώ ετών, το Xbox 360 υπέστη ριζικές αλλαγές. Το 2008, η “Νέα εμπειρία Xbox” παρουσίασε ένα εντελώς νέο interface, προσαρμοσμένα Avatars παιχτών, συνομιλία με οκτώ παίκτες και ροή Netflix, μια πρωτότυπη ιδέα για κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Το 2010, η πρώτη επανέκδοση του Kinect, ο έλεγχος φωνής και κίνησης της πλατφόρμας επαναπροσδιορίστηκαν ξανά στο Xbox 360.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το xbox 360 ήταν η κύρια πύλη ψυχαγωγίας πριν ακόμα εμφανιστούν τα Tablet και τα Smartphones

Έτσι εξετάζοντας το xbox one φαίνεται οικείο. Ενω το xbox 360 αναβαθμίστηκε το xbox-one αναπτύχθηκε χωρίς να χάσει την οπτική γωνία που έχτισε το xbox στον χώρο του Gaming

xbox-one

XBOX ONE – HARDWARE & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η καλύτερη περιγραφή που μπορεί ταιριάξει σχετικά με το σχήμα του Xbox One είναι “αβλαβής” – δεν υπάρχει επικάλυψη από πολλά πλαστικά μέρη και πολλές γωνίες. Η Microsoft δημιούργησε ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει αρμονικά με όλες τις συσκευές διασκέδασης που έχουμε στο σαλόνι μας.

εξ μποξ ονε

Σίγουρα η κοσνόλα δεν έχει το προφιλ του Playstation 4 ή του αρχικού xbox 360. Το μέγεθος της κοσνόλας είναι μεγαλύτερο από το αρχικό xbox 360 καθώς και ο νέος αισθητήρας Kinect είναι μεγαλύτερος από τον πρώτο. Οπότε μπορεί να την έφτιαξαν σχεδιαστικά να ταιριάζει με όλες μας τις συκευές αλλά σίγουρα θα πιάσει περισσότερο χώρο.

Η κοσνόλα δεν είναι θορυβόδες και κρατάει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά αν ψάχνετε μια κονσόλα με λεπτότητα τότε σίγουρα αυτή η κοσνόλα δεν είναι για εσάς.

όψη xbox one

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα περιβόητα προβλήματα αξιοπιστίας του Xbox 360 σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες, το Xbox One κατασκευάστικε έτσι ώστε να είναι αρκετά δροσερό και μη θορυβώδης.

Όπως το PS4, το Xbox One έχει προχωρήσει μόνο ψηφιακά σχετικά με τον ήχο και την εικόνα του. Θα βρείτε μόνο θύρες HDMI και οπτικό ήχο. Για τη σύνδεση δικτύου, η Microsoft έχει προσθέσει μια θύρα gigabit Ethernet. Δεν υποστηρίζει το 802.11ac, αλλά το Xbox-One μπορεί να συνδεθεί σε ασύρματα δίκτυα 5 GHz.

Υπάρχουν επίσης τρεις θύρες USB 3.0. Δύο στο πίσω μέρος της συσκευής και μία στο πλάι, οι οποίες σήμερα είναι χρήσιμες μόνο για τη φόρτιση των controllers του καθώς και την χρήση του Killer Instinct Fightstick (βλέπε παρακάτω εικόνα).
Killer Instinct Fightstick

xbox 1 usb

Τέλος, σε αντίθεση με το Xbox 360, το Xbox One διαθέτει μονάδα Blu-ray, που σημαίνει ότι όσοι από δεν διαθέτουν κάποια άλλη συκσευή αναπαραγωγής Bluray μπορούν να χρησημοποιήσουν αυτό. Το xbox 1 διαθέτει εσωτερικό σκληρό δίσκο 500 GB, όπου εγκαθίστανται όλα τα παιχνίδια.

Σίγουρα ο χώρος που διαθέτει ο σκληρός του δίσκος είναι μιρκός γιατί ένα παιχνίδι μπορεί να πιάσει ακόμα και τα 50GB αλλά η Microsoft έχει υποσχεθεί πως θα υπάρξει εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ XBOX ONE

Η Microsoft είχε το αδιαμφισβήτητο καθήκον να επανασχεδιάσει κάτι που κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει. Έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στους μοχλούς, οι οποίοι τώρα πλέον διαθέτουν κραδασμούς. το D-pad, το οποίο είναι τώρα ένας σταυρός και τα joystick του αντίχειρα είναι τώρα μικρότερα και πιο ακριβή.

Είναι ένα άνετο χειριστήριο με ένα καλό βάρος και μια εκπληκτική υφή η οποία εκτός από την τέλεια αίσθηση βελτιώνει και την ολισθηρή αίσθηση μετά από μια μακρά περίοδο λειτουργίας.

χειριστήριο xbox 1

Μία από τις καλύτερες αλλαγές όμως που έχουν γίνει στο χειριστήριο είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο ελεγκτής συνεργάζεται με την συσκευή Kinect για να παρακολουθεί τη χρήση του. Έτσι, όταν δεν τον χρησιμοποιείτε για να παρακολουθήσετε μια ταινία, αυτόματα εισέρχεται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low-Power State).

Τέλος η συσκευή υποστηρίζει επίσης το πρότυπο “Wi-Fi Direct” για τις άμεσες ασύρματες συνδέσεις μεταξύ των συσκευών. Έτσι δεν χρειάζεται να το συνδέσετε στο router σας όπου θα υπάρχουν καθυστερίσεις κατά την μεταφορά δεδομένων.

KINECT & UI

Το Xbox-One Store είναι πολύ πιο γρήγορο από την έκδοση που βρέθηκε στο Xbox 360 και διαθέτει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και συστάσεις που βασίζονται επί του παρόντος στο ιστορικό παιχνιδιών του Xbox 360. Αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει τόσο εύκολη όσο και γρήγορη η πολήγηση του.

Η αγαπημένη μας αλλαγή όμως, είναι η δυνατότητα η παραλείψη εισάγωγής κωδικών. Η DLC ή άλλες λήψεις παιχνιδιών γίνονται μέσω σάρωσης QR κωδικών με την συσκευή Kinect. Είναι γρήγορο, βολικό και δεν χρειάζεται να εισαγάγουμε 25 χαρακτήρες χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης.

Το Kinect χρησιμοποιείται επίσης για πολλά άλλα μικρο πράγματα έτσι ώστε να πετύχει την καλύτερη εμπειρία χρήστη (User Experience).

Τα προφίλ υποστηρίζουν την γρήγορη αναγνώριση προσώπου για τη σύνδεση. Μόλις ένα προφίλ έχει έχει συνδεθεί με ένα πρόσωπο, η κοσνόλα κάνει αυτόματα login οταν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Η αναγνώριση προσώπου από την κάμερα του Kinect βοηθάει στο να μην εισάγουμε στοιχεία εισόδου (Username, email, password κλπ).