Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds – Best Review

143
the frozen wilds

The Frozen Wilds… το πρώτο (και τελευταίο) DLC του παιχνιδιού

Την 1η Μαρτίου 2017 οι Sony Interactive Entertainment και Guerilla Games κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη το action role-playing video game “Horizon Zero Dawn” αποκλειστικά για το PlayStation 4. Το παιχνίδι κατάφερε να λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείτε πλέον ένα από τα καλύτερα παιχνίδια την χρονιάς.

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το πρώτο (και τελευταίο) DLC του παιχνιδιού, το οποίο φέρει τον τίτλο “The Frozen Wilds.”

The frozen wilds – Story

Η ιστορία του βασικού παιχνιδιού μας τοποθετούσε περίπου 1.000 χρόνια στο μέλλον όπου πλέον το κυρίαρχο είδος πάνω στη γη δεν είναι ο άνθρωπος αλλά οι μηχανές οι οποίες έχουν μορφή προϊστορικών ζώων. Εμείς έπρεπε να αναλάβουμε το ρόλο της Aloy η οποία θα έπρεπε να ανακαλύψει τι ακριβώς είχε συμβεί με τις μηχανές και ο κόσμος έφτασε τελικά σε αυτή τη κατάσταση.

Στο “The Frozen Wilds” η Aloy επιστρέφει για ακόμα μια φορά ως πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού και καλείται να ταξιδέψει σε μια καινούργια εκπληκτική τοποθεσία η οποία υπάρχει στον χάρτη που ήδη γνωρίζαμε.

Εκεί θα κληθεί να εξερευνήσει τα μυστικά που περιβάλλουν την νομαδική φυλή Banuk, την οποία είχαμε γνωρίσει μέσα από ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα side – quests του Zero Dawn.
Η ιστορία του “The Frozen Wilds” διαρκεί συνολικά 14 με 15 ώρες εφόσον βέβαια επιλέξετε να ολοκληρώσετε όλα τα side – quests που υπάρχουν, τα οποία προσφέρουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα rewards από αυτά του base game.

Σημειώστε βέβαια ότι για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις του DLC θα πρέπει να έχετε φτάσει τουλάχιστον σε Level 30, μιας και οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα κάνει την εμπειρία σας επώδυνη!

Gameplay

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η Aloy θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη τόσο με φονικές μηχανές (υπάρχουν μάλιστα 5 καινούργιες τις οποίες δεν έχουμε ξαναδεί) όσο και με επικίνδυνους ανθρώπους. Για να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις μάχες έχει φυσικά μαζί της όλα τα όπλα που συναντήσαμε στο βασικό παιχνίδι, το δόρυ της, το τόξο το οποίο παίρνει διαφόρων ειδών βέλη, τα διάφορα είδη εκρηκτικών, τις παγίδες κ.α

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Review

Φυσικά μαζί με την χρήση των όπλων επιστρέφει και η χρήση του Focus το οποίο επιτρέπει στην Aloy να αναγνωρίζει τους αντιπάλους της, να βλέπει το level που έχουν καθώς επίσης και να αναγνωρίζει τις αδυναμίες – ευαισθησίες που έχει ο κάθε ένας από αυτούς.

Πέρα όμως από τα είδη γνωστά στοιχεία του παιχνιδιού, το “The Frozen Wilds” έρχεται να προσθέσει μια καινούργια λίστα δυνατοτήτων για την Aloy, η οποία ονομάζεται Traveler. Το συγκεκριμένο skill tree επικεντρώνεται στο mounted travel και στην συλλογή προμηθειών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν δεξιότητες που μας επιτρέπουν να συλλέγουμε φυτά ενώ βρισκόμαστε πάνω σε ένα mount, επίσης μπορούμε να αυξήσουμε την χωρητικότητα των πόρων μας κ.α Οι καινούργιες προσθήκες όμως δεν σταματούν εδώ. Το “The Frozen Wilds” για να καταφέρει να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες τις μάχες, φροντίζει να μας “συστήσει” τους Control Towers.

Πρόκειται για μηχανές οι οποίες εκτός του ότι μειώνουν την αντοχή στην ασπίδα μας, παράλληλα φροντίζουν να θεραπεύουν τις εχθρικές μηχανές που βρίσκονται στην περιοχή. Πραγματικά κάθε φορά που θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με την παρουσία ενός Control Tower η καταστροφή του θα πρέπει να γίνεται η πρώτη σας προτεραιότητα καθώς μπορούν εύκολα να σας δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Τα Γραφικά Του Παιχνιδιού

Το Zero Dawn είχε καταφέρει να προσφέρει στους παίκτες ένα εκπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα με την χρήση εντυπωσιακών γραφικών. Το ίδιο λοιπόν έρχεται να κάνει και το “The Frozen Wilds” με τα νέα χιονισμένα τοπία που διαθέτει, τις αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα και φυσικά τις πανέμορφες εναλλαγές χρωμάτων στον ουρανό.

HORIZON ZERO DAWN ΓΡΑΦΙΚΑ

Μάλιστα το DLC παρέχει και μια αναβάθμιση η οποία έχει να κάνει με την βελτίωση στην εκφραστικότητα των χαρακτήρων η οποία έχει γίνει περισσότερο ρεαλιστική.

Συμπέρασμα:

Το Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα ήδη εκπληκτικό παιχνίδι. Η όμορφη ιστορία σε συνδυασμό με τις πιο απαιτητικές μάχες, τα καινούργια στοιχεία που υπάρχουν και τα φανταστικά γραφικά “αναγκάζουν” τους παίκτες να ερωτευθούν από την αρχή το Zero Dawn.

ΒΑΘΜΟΣ: 10/10
Developer: Guerilla Games
Publisher: Sony Interactive Entertainiment
Platforms: PlayStation 4 (PS4)

…γράφει ή Abby