Soulcalibur VI: Ένα εκπληκτικό Review που πρέπει να δεις

122
Soulcalibur VI

Soulcalibur VI – Πρόλογος

Το νέο Soulcalibur VI αποτελεί θα έλεγα ένα από τα πιο ωραία και ενδιαφέροντα weapon-based fighting games που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι προσφέρει ποικίλα game modes για όλα τα γούστα, είναι εύκολο στην χρήση του εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα πλούσιο gameplay, διαθέτει όμορφα γραφικά και πλαισιώνεται από μια εκπληκτική μουσική υπόκρουση.

Η σειρά παιχνιδιών Soulcalibur αποτελεί πιθανότατα ένα από τα πιο γνωστά weapon-based fighting video game franchises που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Η συγκεκριμένη σειρά βασίστηκε στο arcade game Soul Edge το οποίο κυκλοφόρησε το 1995 και πλέον μετρά 6 main installments, αρκετά spin-offs καθώς και μια σειρά από βιβλία manga.

soulcalibur 6

Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για τον πιο πρόσφατο τίτλο, το Soulcalibur VI, το οποίο κυκλοφόρησε από την Bandai Namco Entertainment.

Soulcalibur VI – Game Modes

Το Soulcalibur VI περιλαμβάνει τα εξής game modes:

1. Το Soul Chronicle

Το βασικό story mode, το οποίο περιγράφει ουσιαστικά τα γεγονότα του πρώτου Soulcalibur παιχνιδιού μέσω ενός main storyline και ενός storyline για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου και του Geralt of Rivia από την σειρά παιχνιδιών The Witcher.

2. Το Libra of Soul

Το δεύτερο story mode του παιχνιδιού, όπου καλούμαστε να δημιουργήσουμε τον δικό μας χαρακτήρα και να βυθιστούμε σε μια νέα περιπέτεια.

3. Το Creation Mode

Στο Creation Mode μπορούμε να δημιουργήσουμε από το μηδέν τον δικό μας χαρακτήρα επιλέγοντας της εμφάνισή του, το στυλ μάχης που θα έχει καθώς και τα όπλα που θα έχει στην κατοχή του. Το παιχνίδι μας δίνει πρόσβαση σε 16 διαφορετικές φυλές π.χ ανθρώπους, σκελετούς, lizardmen κ.α γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ακόμα και χαρακτήρες από άλλα παιχνίδια και anime.

4. Το Battle Mode

Στο Battle Mode το οποίο περιλαμβάνει τις επιλογές: Versus – 1 vs 1 (local ή με CPU αντίπαλο), Arcade – πρέπει να νικήσουμε 8 CPU αντιπάλους τον ένα μετά τον άλλο και Training.

5. Το Online Mode

Στο Online Mode μπορούμε να μαχόμαστε ενάντια σε άλλους κατόχους του παιχνιδιού ανά τον κόσμο.

The Story

Soul Chronicle: Το συγκεκριμένο story mode επαναδιατυπώνει την origin ιστορία της σειράς μόνο που πλέον έχουμε και μερικά νέα επεισόδια τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί. Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται κατά τον 16ο αιώνα. Το θρυλικό σπαθί Soul Edge το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας, επιστρέφει, μόνο που αυτή τη φορά διαιρείται σε δύο σπαθιά.

Το ένα από αυτά καταφέρνει να το καταστρέψει η πολεμίστρια Sophitia, η οποία έχει στο πλευρό της τον θεό Ήφαιστο. Η δεύτερη λεπίδα ωστόσο υπάρχει ακόμα και καταλήγει να βρεθεί στα χέρια του διεφθαρμένου Siegfield. Ο σπόρος του κακού (Evil Seed) έχει κάνει πλέον την εμφάνισή του και απειλεί να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο!

soulcalibur gameplay

Libra of Soul: Όπως ανέφερα και παραπάνω σε αυτό το story mode έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τον δικό μας custom χαρακτήρα ο οποίος έχει ως βασικό του στόχο να καταστρέψει έναν νέο εχθρό ο οποίος προσπαθεί να συγκεντρώσει τα θραύσματα του Soul Edge.

Ωστόσο η παρουσία του Evil Seed μας αποδυναμώνει και ο μόνος τρόπος για να επεκτείνουμε την διάρκεια ζωή μας είναι με το να απορροφάμε την δύναμη που προσφέρουν τα Astral Fissure. Η δύναμη αυτή όμως πρέπει να κερδηθεί κάθε φορά εξουδετερώνοντας τους εχθρούς που εμφανίζονται μέσα από αυτήν.

Libra of Soul: Προσφέρει τόσο μάχες όσο και cutscenes στα οποία μάλιστα αρκετές φορές καλούμαστε να πάρουμε διάφορες σημαντικές αποφάσεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την μοίρα μας. Οι επιλογές αυτές έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τόσο το story του παιχνιδιού όσο και την ισορροπία της Spirit Scales.

Μιας ζυγαριάς η οποία μας δείχνει προς ποια μεριά κλίνει η ψυχή μας, προς την μεριά του καλού ή προς την μεριά του κακού; Επιπλέον το συγκεκριμένο mode εκτός από το main story προσφέρει επίσης και πολλές προαιρετικές αποστολές οι οποίες εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερες ώρες παιχνιδιού.

Soulcalibur VI – Gameplay

To gameplay του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα πλούσιο προσφέροντας στους παίκτες εντυπωσιακές μάχες. Ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να πραγματοποιεί ποικίλα είδη επιθέσεων και διάφορα combos, counter attacks, επιθέσεις με χρήση πολεμικών τεχνών (περιορισμένος αριθμός μιας και το παιχνίδι βασίζεται στις μάχες με χρήση όπλων), special επιθέσεις, jump attacks, κλειδώματα, πτώσεις κ.α

Όλα τα είδη επιθέσεων καθώς και οι διαθέσιμες άμυνες μπορούν να πραγματοποιούνται είτε με το πάτημα ενός πλήκτρου, είτε με συνδυασμό περισσότερων πλήκτρων. Γενικά όμως θα διαπιστώσετε ότι ο χειρισμός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος αφού με λίγη εξάσκηση θα καταφέρετε να εκτελέσετε ακόμα και τις πιο εντυπωσιακές επιθέσεις.

soulcalibur review

Εδώ μάλιστα θα πρέπει να αναφέρω ότι ακόμα και οι παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με παιχνίδια του είδους δεν πρόκειται να συναντήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα μιας και το παιχνίδι περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναλυτικά tutorials που έχετε συναντήσει ποτέ.

Το Soulcalibur VI εισάγει επίσης ένα ολοκαίνουργιο feature, το Reversal Edge, το οποίο μπορεί να εκτελείται με τη χρήση ενός πλήκτρου. Το Reversal Edge ενεργοποιεί μια slow-motion κίνηση μεταξύ των δύο αντιπάλων και η έκβαση του κάθε φορά εξαρτάται από την επίθεση που θα επιλέξει να πραγματοποιήσει ο κάθε χαρακτήρας.

Ένα ακόμα νέο game mechanic είναι το Lethal Hit. Πρόκειται για μια επίθεση η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον κάνουμε συγκεκριμένες επιθέσεις με την σωστή σειρά. Το Lethal Hit έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του αντιπάλου στον αέρα.

Επίσης το Soul Charge επιστρέφει για ακόμα μια φορά μόνο που πλέον έχει δεχθεί ορισμένες τροποποιήσεις καθώς επιτρέπει σε ορισμένους χαρακτήρες να παίρνουν διαφορετικές μορφές κατά τη διάρκεια της μάχης και να εκτελούν ποικίλες fierce attacks.

Εννοείται φυσικά ότι η παρουσία των Soul Gauges για κάθε χαρακτήρα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από το παιχνίδι. Οι συγκεκριμένοι μετρητές αυξάνονται κατά τη διάρκεια της μάχης και μόλις γεμίσουν πλήρως επιτρέπουν στους χαρακτήρες να πραγματοποιούν ένα Critical Edge, μια special επίθεση η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο.

Με την ολοκλήρωση κάθε μάχης οι χαρακτήρες μας κερδίζουν Experience Points (EXP) που τους επιτρέπουν να αυξάνουν το επίπεδό τους, ενώ επίσης εξασφαλίζουμε Gold και Soul Points. Ο χρυσός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα διάφορα Shops που συναντάμε για να αγοράζουμε τρόφιμα και καινούργια όπλα.

Τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν πριν από τις μάχες και προσφέρουν ποικίλα effects. Για παράδειγμα μπορούν να αυξάνουν το encounter rate, μπορούν να αναπληρώνουν ένα μέρος της χαμένης μας υγείας, μπορούν να αυξάνουν σταδιακά τον Soul Gauge κλπ.

Οι Soul Points που κερδίζουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσουμε νέο περιεχόμενο από το Museum που υπάρχει στο menu του παιχνιδιού. Στο Museum μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τα όπλα, για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, διάφορα tips, concept art, μουσικά κομμάτια κ.α.

Γραφικά & Ήχος

Η Bandai Namco κάνοντας χρήση της Unreal Engine 4 έχει καταφέρει να προσφέρει στους παίκτες ένα άρτιο οπτικό αποτέλεσμα. Θα παρατηρήσετε ότι ο σχεδιασμός κάθε πίστας είναι ιδιαίτερα λεπτομερής και ρεαλιστικός, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον σχεδιασμό των χαρακτήρων.

γραφικά soulcalibur vi

Αναμφισβήτητα ωστόσο το πιο εντυπωσιακό κομμάτι των γραφικών το εντοπίζουμε στις slow-motion και special επιθέσεις οι οποίες έχουν αποδοθεί με έντονα και ζωηρά χρώματα που μαγνητίζουν το βλέμμα.

Επίσης πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στον ακουστικό τομέα, αφού το voice-acting είναι απόλυτα ικανοποιητικό, ενώ αυτό που προσωπικά με κέρδισε ήταν το soundtrack το οποίο θα μπορούσα άνετα να χαρακτηρίσω ως επικό!

Συμπέρασμα

Το νέο Soulcalibur VI αποτελεί θα έλεγα ένα από τα πιο ωραία και ενδιαφέροντα weapon-based fighting games που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι προσφέρει ποικίλα game modes για όλα τα γούστα, είναι εύκολο στην χρήση του εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα πλούσιο gameplay, διαθέτει όμορφα γραφικά και πλαισιώνεται από μια εκπληκτική μουσική υπόκρουση.

Αν λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τότε δεν έχετε παρά να το προσθέσετε στην συλλογή σας! Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στο Steam.

Βαθμολογία

ΒΑΘΜΟΣ: 9,5/10

Developer: Bandai Namco Studios
Publisher: Bandai Namco Entertainment
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC (Η δοκιμή έγινε σε PS4)
Engine: Unreal Engine