Στο άνοιγμα νέου Studio στην Βουλγαρία προχωράει η SEGA

129
sega βουλγαρία

Η SEGA ύστερα από αρκετές αλλαγές που έκανε μέσα στο 2018, από το προσωπικό της έως και τα παιχνίδια της, ετοιμάζει και μια ακόμα τεράστια αλλαγή. Το Ευρωπαϊκό Studio της SEGA Quality Assurance θα αλλάξει έδρα και από το Λονδίνο θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια μέχρι το 2020.

Ο Πρόεδροες & COO SEGA Europe Gary Dale τόνισε πως η μεταφορά της έδρας δεν έχει να κάνει με το Brexit. Επισήμανε πως η Βουλγαρία είναι μια χώρα η οποία είναι “αρχηγός” στην ανάπτυξη λογισμικών καθώς φιλοξενεί και γραφεία κολοσσών όπως την Hewlett Packard (HP) και την IBM.

Ο ίδιος ανέφερε:

Είναι η ιδανική θέση για μια καλύτερη διαδικτυακή διαδικασία διασφάλισης ποιότητας με την ικανότητα επέκτασης. Ανυπομονούμε τη συνεργασία με την παρούσα ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο καθώς χτίζουμε αυτή τη συναρπαστική επιχείρηση στη Σόφια.

Ο Dale έχει προηγουμένως διαδραματίσει το ρόλο του COO σαν προγραμματιστής της GTA Rockstar καθώς και για ένα διάστημα ήταν ευρωπαϊκός διευθυντής στην Capcom. Πριν από αυτό, απέκτησε εμπειρία στον κόσμο της ψυχαγωγίας με ανώτερες θέσεις στην εταιρεία Walt Disney, BMG, G SKy B και Aardman Animation.

Gary Dale sega europe

Ο Dale ακολουθεί τα βήματα του Chris Bergstresser, ο οποίος προηγουμένως κατείχε το ρόλο του προέδρου και του COO. Ο Chris Bergstresser άφησε αυτή την θέση τον Δεκέμβριο του 2017 μετά από μια θητεία μόλις τεσσάρων μηνών, αφού εντάχθηκε για να αντικαταστήσει τον Jurgen Post ο οποίος έφυγε από την Sega.