14 Back to the past παλια παιχνιδια με ξεγνοιασιά και πολύ ξενύχτι

2780
παλια παιχνιδια

Έτσι όπως άραζα λοιπόν και αναπολούσα, λέω δεν φτιάχνω ένα άρθρο με παλια παιχνιδια παιχνίδια από τα “αρχαία” τότε χρόνια έτσι να γουστάρουμε οι παλιοί και να μαθαίνουν και οι νέοι;

Ε, μετά από αυτή την σκέψη μου λοιπόν, μου πέρασαν αμέτρητες εικόνες μπροστά από τα μάτια μου και έπιασα μάλιστα και τον εαυτό μου να χαμογελάει και σαν χάνος. Έτσι λοιπόν σε αυτό το σχετικά σύντομο άρθρο θα κάνω μια αναφορά σε παιχνίδια που άφησαν εποχή και που μας μεγάλωσαν.

…και ξαφνικά καταλαβαίνεις πως πέρασαν τα χρόνια και η τεχνολογία γιγαντώθηκε τόσο πολύ, οι οθόνες, οι κάρτες γραφικών, VR, Augmented Reality Games, CPUs, Motherboards Κλπ κλπ και φυσικά οι τηλεφωνικές γραμμές που τότε είχαμε ένα Modem 33100 με τεχνολογία error correction. Κατεβάζαμε ένα τραγούδι με 3KB/s τα τότε γνωστά “μέρη”.

Όσο για υπολογιστές δεν θα πάω πολύ πίσω, θα σταθώ στον τρίτο μου υπολογιστή 386 33Mhz διπλοχρονιζόμενο με turbo button που έφτανε την απίθανη ταχύτητα των 66Mhz.

Και τώρα επί του θέματος. Ξέρω ότι για να κάνω ένα ολοκληρωμένο flashback με παλια παιχνιδια είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να γράφω για μέρες. Οπότε αποφάσισα να διαλέξω 14 από αυτά και να τα αναφέρω εδώ με σχετικά βίντεο από το YouTube. Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν και απολαύστε αυτή την απίθανη λίστα Back To The Past.

#14 Test Drive

Το Test Drive είναι ένα Racing cross-platform Game που κυκλοφόρησε από την Accolade και αναπτύχθηκε από το Distinctive Software το 1987. Είναι το πρώτο στη σειρά Test Drive της σειράς Racing Games.

#13 Nicky Boom

Ο Nicky Boum, πιο γνωστός ως Nicky Boom, ήταν ένα platform game που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε αρχικά για Amiga, Atari ST και το MS-DOS από την Microïds το 1992. Το παιχνίδι είχε και ένα sequel το 2008 με για κινητά τηλεφώνα.

#12 Lakers vs Celtics

Οι Λέικερς εναντίον των Celtics ήταν ένα game καλαθοσφαίρισης που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Electronic Arts. Πρώτα κυκλοφόρησε το 1989 για συμβατούς υπολογιστές MS-DOS και για το Mega Drive / Genesis το 1991.

#11 Outrun 1987

Τι να πεις για αυτό το εκπληκτικό παιχνιδάκι με την απίθανη Ferrari Testarossa Spider… Κυκλοφόρησε το 1987 από την Sega

#10 Stunts

Το τρίτο racing game που είχα παίξει τότε μετά το Test Drive. Το Stunts ήταν ένα racing game που σου έδινε μάλιστα την δυνατότητα να φτιάχνεις και τα δικά σου maps. Τα γραφικά τότε ήταν απλά απίθανα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε και remake με τίτλο Ultimate Stunts.

#9 Prehistorik

Το Prehistorik είναι ένα Platform Game που αναπτύχθηκε από την Titus Interactive για τα Amiga, Atari ST, Amstrad CPC και MS-DOS. Η Titus Interactive το κυκλοφόρησε το 1991, και τελείωσε με το Prehistoric 2. Όρεξη να είχες να βαράς ατελείωτα με ένα ρόπαλο!

#8 Prince Of Persia

Το Prince Of Persia είναι ένα Platform/Fantasy Game. Αναπτύχθηκε αρχικά και δημοσιεύτηκε από τον Brøderbund και σχεδιάστηκε από την Jordan Mechner για Apple II. Στο παιχνίδι, έλεγχες έναν παίχτη, ο οποίος έπρέπε να βγει από μπουντρούμια για να νικήσει τον Μεγάλο Βεζίριο Jaffar και να σώσει την φυλακισμένη πριγκίπισσα. Η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας ήταν 3 Οκτωβρίου 1989

#7 Wolfenstein 3D

Εντάξει… ότι καλύτερο τότε μαζί με το Doom για να τελειώνεις τσουβάλια γεμιστήρες. Το Wolfenstein 3D ήταν ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου (First Person) που αναπτύχθηκε από την Id Software και κυκλοφόρησε από την Apogee Software και την FormGen. Αρχικά κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 1992 για MS-DOS.

#6 Kings Quest IV: The Perils Of Rosella

Το King’s Quest IV: The Perils Of Rosella ήταν ένα Graphic Adventure Game που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από τη Sierra On-Line το 1988. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της Πριγκίπισσας Rosella, κόρης του βασιλιά Graham του Daventry και της δίδυμης αδελφής του Gwydion / Alexander, και έπρεπε να σώσει τον πατέρα της και μια καλή νεράιδα και να νικήσει μια κακή μάγισσα.

#5 Alone In The Dark

Το Alone in the Dark ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου (Horror Game) επιβίωσης που σχεδιάστηκε από τον Frédérick Raynal, αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Infogrames για PC. Το Alone in the Dark κυκλοφόρησε για MS-DOS το 1992, για το 3DO από την Krisalis το 1994 και για iOS από την Atari το 2014.

#4 Loom

Το Loom ήταν ένα Graphic Adventure-Fantasy Game από την Lucasfilm Games. Το project διευθύνθηκε από τον Brian Moriarty, πρώην υπάλληλο της Infocom και συγγραφέα κλασικών Text Adventure Wishbringer, Trinity και Beyond Zork. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1990.

#3 Phantasmagoria

Ένα από τα καλύτερα τότε παιχνίδια τρόμου… και αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν και 6 cd. Το Phantasmagoria ήταν ένα Point and Click Horror-Adventure Game που σχεδιάστηκε από τον Roberta Williams για MS-DOS, Microsoft Windows και κυκλοφόρησε από την Sierra On-Line στις 24 Αυγούστου 1995. Μιλάει για την ιστορία του Adrienne Delaney, ενός συγγραφέα που μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο μέγαρο και τρομοκρατείτε από τις υπερφυσικές δυνάμεις.

Το συκγκεκριμένο παιχνίδι μαζί με το Gabriel Knight: The Beast Within ήταν κορυφαία τότε λόγο του ότι οι χαρακτήρες καθώς και όλα τα Scenes ήταν κινηματογραφικά.

#2 Commandos: Behind Enemy Lines

Τι να πεις για αυτήν την παιχνιδάρα… Το Commandos: Behind Enemy Lines είναι ένα Single Player Real Time Game, το οποίο αναπτύχθηκε από την Ισπανική εταιρία Pyro Studios και κυκλοφόρησε από την Eidos Interactive για Microsoft Windows το 1998.

#1 Monkey Island 1: The Secret Of Monkey Island

Το θρυλικό Monkey Island κατά την άποψη μου η ναυαρχίδα των Point and click Adventure Games. Ο Θρυλικός Guybrush Threepwood ήταν η Κύρια φυγούρα του παιχιδιού και έπρεπε να λύσει αρκετούς γρίφους και λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική πόλη της Καραϊβικής κατά την εποχή της πειρατείας. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε και Κυκλοφόρησε από τηνLucasfilm Games.

Παλια παιχνιδια υπολογιστή – Demos

Εδώ θα σας δώσουμε μερικά Links για αυτά τα παλια παιχνιδια υπολογιστή ώστε να μπορέσετε να τα κατεβάσετε σε demo.

Το ξέρω είναι πάρα πολλά παλια παιχνίδια ακόμα εξίσου απίθανα όπως τα παραπάνω που σας ανέφερα, και υπόσχομαι να τα προσθέσω σε αυτό εδώ το άρθρο εν καιρό. Στην ενότητα μας Game Reviews μπορείτε να βρείτε και πολλά ακόμα reviews αλλά πλέον για καινούρια παιχνίδια. Αναμένουμε τα σχόλια σας.