Sword Art Online: Fatal Bullet – Super Αναλυτικό Review

164
Sword Art Online Fatal Bullet

Sword Art Online Fatal Bullet, σίγουρα αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα ωραιότερα anime-inspired third-person shooter RPG games που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό μας Review που θα λύσει σίγουρα κάθε σας απορία.

Ο τίτλος Sword Art Online (SAO) αφορά μια Ιαπωνική light novel σειρά την οποία έγραψε ο Reki Kawahara. Η σειρά διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον και επικεντρώνεται σε διάφορους virtual reality MMORPG κόσμους.

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην δημιουργία anime τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, ενώ επίσης οδήγησε και στην κυκλοφορία διαφόρων video games. Εμείς λοιπόν σήμερα θα μιλήσουμε για τον πρόσφατο τίτλο της σειράς, το νέο third-person shooter RPG, Sword Art Online: Fatal Bullet, το οποίο κυκλοφόρησε η Bandai Namco Entertainment για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Sword Art Online Fatal Bullet – Story

Η ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο τα γεγονότα του anime SAO: Hollow Realization, μόνο που πλέον υπάρχει μια αρκετά διαφορετική ροή των γεγονότων. Εμείς αναλαμβάνουμε να χειριστούμε τον πρωταγωνιστή (άντρα ή γυναίκα ανάλογα με την επιλογή μας) ο οποίος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Gun Gale Online (GGO).

Το οποίο είναι ένα νέο VRMMO όπου οι παίκτες συμμετέχουν με στόχο να κερδίζουν μεγάλα ποσά bounties νικώντας ισχυρούς αντιπάλους και ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς. Στην πρώτη αποστολή που καλούμαστε να λάβουμε μέρος καταλήγουμε να κερδίσουμε ένα Artificial Financial Adviser System (ArFA-sys) Type-X, ένα πολύ σπάνιο είδος Android το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους παίκτες με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Παράλληλα όμως καταλήγουμε να βρεθούμε και αντιμέτωποι με τον Kirito και την Asuna, τους πρωταγωνιστές δηλαδή του SAO franchise. Από εκεί και μετά καταλήγουμε να γνωρίσουμε πολλούς χαρακτήρες από τα SAO novels και anime καθώς και από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ενώ η ιστορία αρχίζει και γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα!

Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί θα αποκαλύψω πράγματα που δεν πρέπει.

Fatal Bullet – Gameplay

Η ομάδα μας μπορεί να αποτελείται κάθε φορά από 4 μέλη, τον βασικό μας χαρακτήρα και τρία ακόμα άτομα. Τα μέλη που θέλουμε να έχουμε κάθε φορά μαζί μας τα επιλέγουμε μέσα από την Friend List που υπάρχει στο menu του παιχνιδιού.

Είναι φυσικό ότι όσο περισσότερο προχωράμε στο παιχνίδι τόσο ερχόμαστε σε επαφή με καινούργια άτομα και κάνουμε νέες φιλίες, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερες επιλογές συμμάχων. Κάθε χαρακτήρας διαθέτει το δικό του οπλοστάσιο και τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες.

Τα όπλα, τα accessories και τα outfits που θέλουμε να έχει κάθε φορά ο χαρακτήρας μας και το Android μας μπορούμε να τα διαμορφώσουμε μέσα από το ειδικό menu που υπάρχει. Σε κάθε μάχη ο ήρωας μας μπορεί να έχει στην κατοχή του 2 όπλα, τα οποία μπορεί να εναλλάσσει, 4 Skills, 4 Gadgets καθώς επίσης και το Ultimate Fibers Gun (UFG).

Το UFG είναι μια ειδική συσκευή η οποία χρησιμεύει για να μετακινούμαστε εύκολα και γρήγορα σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία. Συγκεκριμένα το UFG, μοιάζει κάπως με ένα ηλεκτρονικό λάσο το οποίο μας επιτρέπει να φτάσουμε σε σημεία στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση.

Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις μάχες μιας και χάρη σε αυτό μπορούμε να ρίχνουμε κάτω τους αντιπάλους και να τους κλέβουμε διάφορα items που πιθανόν να έχουν στην κατοχή τους.

Τα όπλα στα οποία έχουμε πρόσβαση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ποικίλουν. Υπάρχουν διαφόρων ειδών shotguns, handguns, assault rifles, submachine guns, sniper rifles, gatling guns, launcher και swords (ένα είδος φωτόσπαθου).

Τα όπλα μπορούμε να τα αναδιαμορφώνουμε και να τα αναβαθμίζουμε εφόσον έχουμε στην κατοχή μας τα απαραίτητα υλικά, τα οποία τα εξασφαλίζουμε είτε από τα Treasure Chests που υπάρχουν σε διάφορα σημεία, είτε από την εξουδετέρωση διαφόρων αντιπάλων. Επίσης αρκετά όπλα διαθέτουν και Memory Chips ενσωματωμένα επάνω τους τα οποία τους προσδίδουν special effects.

Τα Memory Chip effects μπορούν να ενισχυθούν ή να αλλάξουν χάρη στην επιλογή Weapon Transformation που προσφέρει το παιχνίδι. Εκτός όμως από τα όπλα που μπορούμε να δημιουργήσουμε, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα outfits.

Συγκεκριμένα η Asuna μπορεί να δημιουργεί ποικίλα outfits, κάποια από τα οποία μάλιστα δεν μπορούμε να αγοράσουμε από πουθενά, εφόσον βέβαια της έχουμε δώσει το κατάλληλο Outfit Design καθώς επίσης και τα υλικά που θα χρειαστεί κάθε φορά.

Οι αντίπαλοι με τους οποίους καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι διαφόρων ειδών robots τα οποία μπορούν να μοιάζουν με τεράστιους σκορπιούς, ιπτάμενα έντομα κ.α Κάθε φορά που ένας αντίπαλος φαίνεται να μας έχει βάλει στο στόχαστρο εμφανίζονται Bullet Lines, κόκκινες δηλαδή γραμμές οι οποίες μας εφιστούν στην προσοχή και μας προσφέρουν ένα μικρό χρονικό διάστημα για να κρυφτούμε ή γενικά να αποφύγουμε τα εχθρικά πυρά.

Εκτός όμως από τους κλασσικούς αντιπάλους το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης και Unique Enemies, οι οποίοι διαθέτουν Level αρκετά μεγαλύτερο από το δικό μας, οπότε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το πότε ακριβώς θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Η εξουδετέρωση τέτοιων αντιπάλων μας προσφέρει ποικίλα special rewards. Μετά την ολοκλήρωση κάθε μάχης κερδίζουμε χρήματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο Shop που υπάρχει για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας, επίσης εξασφαλίζουμε Skill Points που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε καινούργιες ειδικές ικανότητες.

Επίσης κάθε φορά που κάνουμε Level Up επιβραβευόμαστε με Customization Points τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αυξάνουμε τις βασικές παραμέτρους του χαρακτήρα μας. Σημειώστε εδώ ότι το Android μας κερδίζει τους δικούς του Skill και Customization Points, οπότε και δέχεται τις δικές του ξεχωριστές αναβαθμίσεις.

Οι αποστολές στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ποικίλουν. Για παράδειγμα υπάρχουν τα Main Quests, τα οποία έχουν να κάνουν με την βασική ιστορία, τα Treasure Quests, όπου προσπαθούμε να βρούμε κρυμμένους θησαυρούς, τα Unique Enemy Quests, όπου καλούμαστε να εξουδετερώσουμε διάφορους επικίνδυνους αντιπάλους κ.α.

Όλες αυτές οι αποστολές πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του χάρτη τα οποία ονομάζονται Zones. Κάθε Zone περιλαμβάνει αρκετές τοποθεσίες, είτε πρόκειται για εξωτερικούς χώρους, είτε για σπηλιές είτε για dungeons. Η μετακίνησή μας από την μια τοποθεσία την άλλη γίνεται είτε με τα πόδια, εφόσον δεν έχουμε επισκεφθεί ήδη κάποια τοποθεσία, είτε με χρήση του Fast Travel System όταν πρόκειται για τοποθεσίες στις οποίες έχουμε ξαναπάει.

Για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση από την μια Zone στην άλλη θα πρέπει πρώτα να έχουμε καταφέρει να νικήσουμε το εκάστοτε Boss που υπάρχει. Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι το παιχνίδι εκτός από τις διάφορες offline επιλογές που προσφέρει, διαθέτει επίσης και online features, για όσους θέλουν να παίζουν μαζί με τους φίλους τους.

Συγκεκριμένα υπάρχει το Co-op Guests όπου μια ομάδα παικτών μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με διάφορους ισχυρούς αντιπάλους και το PVP Guests όπου 2 ομάδες των 4 ατόμων η κάθε μία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια από τις δύο θα καταφέρει να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά στο Boss με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι κάθε φορά.

Sword Art Online Fatal Bullet – Γραφικά & Ήχος

Η Dimps φρόντισε να χρησιμοποιήσει την Unreal Engine 4 για τον σχεδιασμό των γραφικών οδηγώντας έτσι σε ένα απίστευτα ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα.

Οι χαρακτήρες, τα environments, τα outfits καθώς επίσης και τα όπλα έχουν αποδοθεί με πολύ ωραίο τρόπο και μεγάλη λεπτομέρεια, γεγονός το οποίο κάνει το SAO: Fatal Bullet να έχει μερικά από τα πιο ωραία γραφικά που έχουμε συναντήσει σε anime-inspired video game.

Φυσικά το πιο εντυπωσιακό κομμάτι των γραφικών το συναντάμε στις μάχες οι οποίες έχουν αποδοθεί με θεαματικό τρόπο προσφέροντας στους παίκτες το οπτικό αποτέλεσμα που αποζητούν από παιχνίδια τέτοιου είδους.

Από πλευράς ήχου το παιχνίδι προσφέρει διάφορα δυναμικά κομμάτια τα οποία καταφέρνουν και συνδυάζονται καταπληκτικά με τον οπτικό τομέα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι το Ιαπωνικό voice-acting είναι από τα πιο ωραία που έχουμε συναντήσει.

Συμπέρασμα:

Το νέο Sword Art Online Fatal Bullet αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα ωραιότερα anime-inspired third-person shooter RPG games που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να απευθύνεται τόσο σε όσους έχουν ασχοληθεί με το SAO franchise, όσο και σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του.

Η ιστορία του παιχνιδιού καταφέρνει και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, ο εύκολος χειρισμός του παιχνιδιού το καθιστά προσβάσιμο από όλους, ενώ παράλληλα οι μάχες που προσφέρει το κάνουν απόλυτα εθιστικό! Αν λοιπόν αυτά τα στοιχεία σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τότε το Fatal Bullet αξίζει να έχει μια θέση στην συλλογή σας.

ΒΑΘΜΟΣ: 8,5/10
Developer: Dimps
Publisher: Bandai Namco Entertainment
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC (Η Δοκιμή έγινε σε PS4)

…γράφει ή Abby