Destiny 2: Forsaken Κριτική – Το πεπρωμένο για το οποίο περίμενα 4 χρόνια

113
Destiny 2: Forsaken

Μετά από την παρουσίαση του Destiny 2 και των δυο DLCs, επικράτησε μια σχετική απογοήτευση. Η Bungie προσπαθεί απεγνωσμένα να μας λυτρώσει με την ιστορία του. Δεν αποτελεί καλό σημάδι το γεγονός ότι άτομα που ακολουθούσαν την εταιρία και τα προιόντα της αποχωρούν σε ορδές αφήνωντας το τελευταίο βασικό παιχνίδι με πολλούς παίχτες σε άγονη γη.

Με την έκδοση του Forsaken η Bungie ελπίζει να μεταπίσει κάποιους από τους πιστούς οπαδούς του να επιστρέψουν. Εάν ο τεράστιος αριθμός από σχόλια που μπορούν να φέρουν αλλαγές στο Forsaken και το αν θα δημιουργήσει μια αναζοπύρωση του ενδιαφέροντος στο παιχνίδι είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του DLC έχει λάβει τουλάχιστον κάποιο παράπονο για την προσέγγιση του Destiny 2’s. Ο Cayde-6, η κωμικοτραγική φιγούρα του Hunter Vanguard σκοτώνεται από τον Uldren Sov. Θα θυμόσαστε τον Uldren ως πρίγκιπα του Awoken of the Reef από το πρώτο παιχνίδι.

Destiny 2 Forsaken

Στο Foresaken, οδήγησε μια μυστηριώδη νέα συμμορία του Fallen που λέγονταν Scorn σε μια εξέγερση κατά του Reef. Λογικά θα ήθελες να πάρεις την εκδίκηση σου. Αυτή τη φορά ο χαρακτήρας σου λέει ότι θα πάρει οντως εκδίκηση και θα κυνηγήσει τον Uldren. Αυτό από μόνο του είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για να ξεκινήσει η ιστορία του Foresaken.

Ενώ εξερευνείς την καινούργια περιοχή Tangled Shore, θα παρατηρήσεις ότι δεν είσαι μόνος σου. Στην πορεία σου θα συναντήσεις φιλικούς NPCs οι οποίοι θα πολεμήσουν στο πλαί σου. Αυτοί οι καινούργιοι σύμμαχοι όμως δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί αλλά και ούτε εμφανίζονται συχνά στο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά όταν εμφανίζονται προσδίδουν μία ζωντάνια κατά την διάρκεια της μάχης κάτι το οποίο έλειπε από την καμπάνια του Destiny 2. Επίσης θα δουλεύεις μαζί με την Petra Venj την πρώην απεσταλμένη βασίλισσα του Awoken και τον Spider έναν αινιγματικό έκπτωτο λόρδο του εγκλήματος, ο όποιος δεν χαίρεται καθόλου που θα συναντήσει τον Scorn.

destiny 2 forsaken review

Η Petra και ο Spider είναι δύο από τους πιο ενδιαφέροντες πωλητές στην ιστορία του Destiny, εκτός από το Eris Morn. Αυτό ισως γίνεται εξαιτίας των προσωπικοτήτων τους και στον ίδιο τον ρόλο που έχουν έτσι ώστε να προχωράει η ιστορια του παιχνιδιού.

Φυσικά όμως δεν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το Destiny 2:Forsaken εάν δεν αναφερόμασταν και στους ανταγωνιστές τους. Οι πράξεις του Uldren Sov είναι ξεκάθαρα διαβολικές αλλά ο χαρακτήρας του μας εξάπτει το ενδιαφέρον καθώς εξελίσσεται η ιστορία μέσα από κομμένες σκηνές που υπάρχουν στο παιχνίδι.

Τα σχετικά ευγενή κίνητρα του και η αφοσίωση του εξάπτει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. Βέβαια όπως ξέρουμε όλοι οι καλές προθέσεις μπορούν και πάλι να καταλήξουν σε διαβολικές πράξεις. Το τέλος του Forsaken έχει πολλούς υπαινιγμούς για τα μελλοντικά παιχνίδια της σειράς Destiny.

forsaken destiny 2

Οι αποστολές του Uldren, το Scorn, δεν έχουν πολύ μυστήριο αλλά δεν είναι και σαν το Fallen. Οι βασικοί στρατιώτες του Scorn ακόμη ακολουθούν τα πρότυπα των εχθρών αλλά ευτυχώς έχουν οπλοστάσιο και καινούργιες ικανότητες. Για παράδειγμα, συγκεκριμένα Scorn μπορούν να αναπτύξουν ένα τοτέμ και να κάνουν τους συμμάχους τους πιο ανθεκτικούς στη μάχη.

Κάποιοι άλλοι μπορούν να δημιούργήσουν μια ομίχλη που κινείται αργά για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να γίνονται κομμάτια με τις εκρήξεις και όλοι φαινομενικά έχουν δυνατές και αργές επιθεσεις. Δυστυχώς ο Scorn φαίνεται να έχει περάσει από την ίδια εκπαίδευση όπως η πλειοψηφία των εχθρών του Destiny 2.

Χρησιμοποιούν την στρατηγική του να κάθονται στην μέση του πουθενά περπατώντας βαριά προς τα εσένα μέχρι να τους πυροβολήσεις στο πρόσωπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Barons του Scorn έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από τους κατώτερους τους και αυτό τους καθιστά ως εξαιρετικά παράλληλα bosses. Το γεγονός ότι οι Barons σε πειράζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας είναι μια ωραία πινελιά, για να μην πούμε ότι είναι κλισέ. Κάθε Baron έχει το δικό του μοτίβο και αυτό το μαθαίνουμε από τον Spider.

destiny2 forsaken

Ένας από αυτούς για παράδειγμα αγαπάει τα οχήματα οπότε η μάχη με το Boss θα εξελιχθεί στο να πάρουν ένα ενοχλητικό Pike το οποίο έχει ρουκέτες. Ένα άλλο το οποίο έχει το παρατσούκλι Trickster θα σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν ο Bungie δημιούργησε τα Exotic Engrams μόνο και μόνο για να παίξει μαζί μας.

Το Scorn παρ’όλα αυτά δεν θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ή έξυπνα εχθρικά γκρούπ που θα έρθεις αντιμέτωπος, αλλά θα σου προσφέρουν μία εξαιρετική και δίκαιη πρόκληση χώρις να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για μάχη ή να σου προκαλεί μονοτονία η μάχη.

Ενώ το κλείδι μπορεί να βρίσκεται στην καμπάνια, η DLC έχει πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει το πακέτο με τους Strikes, new Exotics και κάποιες βελτιώσεις στα QOL, ένας Raid, και δύο περιοχές που μπορείς να παίξεις. Η μια είναι η Dreaming City μια μυστηριώδη περιοχή η οποία είναι γεμάτη μυστικά. Επιπρόσθετα σου δίνουν πρόσβαση σε τόξα, μια καινούργια ομάδα και μια σούπερ ικανότητα για κάθε ομάδα.

Ευτυχώς κανένα από τα καινούργια όπλα ή ικανότητες φαίνονται να υπερισχύουν. Τα τόξα φαίνονται να είναι λίγο παραπάνω εξειδικευμένα, αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στον μοναδικό τρόπο που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να παίξεις.

forsaken 2 review

Υπάρχει επίσης το Gambit, που είναι ένας μοναδικός συνδιασμός του PvP και του PvE. Το Gambit έχει το δικό του σέτ από όπλα που πρέπει να ξεκλειδώσεις. Αυτό προσφέρει ακόμα έναν τρόπο για τους λάτρεις του PvP να φτίαξουν τον εξοπλισμό της αρεσκέιας τους. Αυτό θα προσφέρει έναν έξυπνο τρόπο για τον PvE να εξασκηθεί περισσότερο και για τον PvP χωρίς να αισθάνεται ωστόσο ότι δεν προσφέρει κάτι στην ομάδα σε περίπτωση που αυτή χάσει.

Πέρα από αυτό θα ήταν καλό να ξέρει κανείς ότι η καμπάνια του Forsaken θέλει περίπου 5 ώρες για να την κερδίσεις. Επίσης εάν δεν σου αρέσει τίποτα από αυτά που έχει το Forsaken πάλι θα χρειαστείς ένα συγκεκριμένο χρόνο για να φτασεις στο αποκορύφωμα του DLC.

Το μόνο παράπονο που έχω με το Forsaken είναι ότι όλα μοιάζουν πολύ γνωστα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ότι το Forsaken είναι ένα DLC και όχι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο αξιωσημείωτο ή ενδιαφέρον μηχανισμό πέρα από τα νέα όπλα και εννέα νέες βόμβες. Ουσιαστικά όλα από τα καινούργια όπλα του Forsaken έχουν την ίδια μορφή όπως τέσσερα χρόνια πριν.

Το Scorn κατέχει τα ίδια βασικά Al όπως όλοι οι εχθροί. Όταν το καλοσκεφτείς το Destiny 2 έχει την αίσθηση μίας καλύτερης εκδοχής του πρώτου Destiny. Βλέπωντας το πως ήταν το Destiny 2 στις πρώτες μέρες της έκδοσης του φαινόταν ως μία φτηνή αντιγραφή του πρώτου Destiny, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βελτίωση.

Στην τελική ενώ το Destiny 2: Forsaken είναι μια σημαντική βελτίωση, θα ήταν ψέμματα να πούμε ότι έιναι ένα παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να έχει κανείς. Η καμπάνια και τα στοιχεία της ιστορίας του παιχνιδιού τα οποία παρουσιάζονται σε αυτό το παιχνίδι βελτιώνονται καθ’ολη τη διάρκεια. Παρ’όλα αυτά δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο στους πιστούς παίχτες του Destiny.

Υπάρχουν στιγμές απελπισίας και θα υπάρχουν στιγμές που θα νομίζεις ότι ο RNG σε μισεί. Θα υπάρξουν στιγμές πού οι παίχτες που παίζουν solo θα εύχονται να παίζαν co-op. Στο τέλος θα υπάρξει μια στιγμή που θα βάλεις το παιχνίδι στην άκρη είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.

Εν τέλη έτσι θα έπρεπε να ήταν το Destiny 2 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Μυστήριο, περιπέτεια και βελτιώσεις στο βασικότερο μέρος του παιχνιδιού. Από εσένα εξαρτάται αν θα επιστρέψεις να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι.

ΒΑΘΜΟΣ: 8,5/10
Developer: Bungie
Publisher: Activision
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows